De juryleden zijn bekend!

De inzending voor Write Now! 2020 is geopend en de teksten stromen binnen. Na de deadline van 1 april buigen de jury’s zich over de teksten. Dit jaar staat Lies Van Gasse aan het hoofd van de Vlaamse jury en onder leiding van Anne-Fleur van der Heiden worden de Nederlandse inzendingen onder de loep genomen. Tijdens de regionale voorronden maken zij bekend wie er met de derde, tweede en eerste prijs vandoor gaan.

Lies van Gasse is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. De dichtbundels Hetzelfde gedicht steeds weer, Brak de waterdrager en Wenteling staan op haar naam. Met Brak de waterdrager won ze de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor poëzie, met Wenteling werd ze genomineerd voor de Pernathprijs. Anne-Fleur van der Heiden werd als enige nog niet uitgegeven schrijver genomineerd voor het C.S.S. Crone Stipendium en haar romandebuut Klaproos verscheen in 2018. Haar debuutbundel Zaailingen verscheen eind januari 2020.

Ben je benieuwd naar de rest van de juryleden? Ga naar de pagina van de voorronde waar jij bent ingedeeld en check daar welke ogen jouw ingezonden tekst straks lezen. Houd de website de komende week in de gaten, want er verschijnen regelmatig schrijftips van juryleden, schrijvers, dichters en redacteuren.

Deel deze pagina:

Nieuws