Puck Füsers wint Write Now!2021

De winnaar van Write Now! 2021 is de 19-jarige Puck Füsers uit Maastricht. Dat maakte juryvoorzitter Jordi Lammers bekend tijdens de prijsuitreiking op zondag 12 december vanuit WORM in Rotterdam. De tweede prijs gaat naar Keet Winter (21) uit Amsterdam en de Vlaamse René Mets (17) uit Antwerpen wint de derde prijs.

Eerste prijs 
De finalejury bestond uit Jordi Lammers (juryvoorzitter, winnaar Write Now! 2020), acquirerend redacteur bij Das Mag – Bowi van Onna, voormalig Belgisch Dichter des Vaderlands – Els Moors en Joris Brussel, dichter en medewerker bij Passionate Bulkboek. Zij lazen alle finaleteksten anoniem en kozen Puck’s gedichtenreeks Wat je niet weg kunt klikken als beste tekst van Write Now! 2021. Puck wint een geldprijs van € 5000,-; deelname aan het Das Mag Zomerkamp; een optreden op Frontaal; deelname aan Tilt residentie en een optreden op festival Nieuwe Types van Wintertuin. Juryvoorzitter Lammers: “De prijswinnende inzending is een experimentele tekst, die het menselijke nooit uit het ogen verliest. De serie gedichten over opgroeien in een digitaal tijdperk bevatte pijnlijke zinnen waar ik er graag eentje citeer: “Anke vergat te appen thuis, maar we checkten het ook niet”. Met zulke zinnen ontroerde je ons, beste winnaar. Puck Füsers: jij bent de welverdiende winnaar van Write Now! 2021.” Lees hier het volledige juryrapport.


Tweede en derde prijs

Keet Winter uit Amsterdam won de tweede prijs met haar verhaal Het vermoeden van Collatz. ” Deze finalist vertelde veel tussen de regels door en verwerkte beelden op een toegankelijke, laagdrempelig manier. Het is mooi om te zien dat een bamimaaltijd gewoon een bamimaaltijd mag zijn, zonder opsmuk of gezochte metafoor. Met het ontroerende verhaal over een vader die zich bezighoudt met een wiskundige theorie heb je niet alleen de mooiste titel van de wedstrijd verzonnen, maar ook de tweede plaats bemachtigd. Gefeliciteerd, Keet Winter. Het vermoeden van Collatz is een prachtig verhaal geworden.”

Later is nu is de titel van het finalestuk van René Mets. Deze derde prijswinnaar is woonachtig in Antwerpen en is met zijn 17-jarige leeftijd de jongste van de drie winnaars. “We zagen een schrijver met veel potentie, die prachtige zinnen afwisselden met wat onbeholpen formuleringen”. Desondanks geloven we allemaal in je talent, René Mets. Daarom een welverdiende derde plek voor je verhaal over het wel en wee van een zorgtehuis en de kracht van muziek”, aldus de jury.


Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van Write Now! 2021 vond plaats in WORM te Rotterdam, waar de 10 finalisten werden geïnterviewd door presentator Elten Kiene. De prijsuitreiking vond plaats zonder publiek, maar kon wel online gevolgd worden middels een livestream. Nadat Jordi Lammers de winnaars bekendmaakte, lazen zij een fragment voor uit hun finaletekst.

Deel deze pagina:

Nieuws