Dit zijn de online workshops van Write Now! 2022

Alle deelnemers van Write Now! 2022 mogen op dinsdagavond 8 november meedoen aan een van de fenomenale schrijfworkshops. Om te helpen met kiezen (of juist de keuzestress te verergeren, ze zij wel echt allemaal top) geven we hier een korte toelichting van de 4 workshops.

Poëzieworkshop van Merlijn Huntjens

In zijn poëzieworkshop leert Merlijn Huntjens je hoe je beelden en beschrijvingen maakt in je schrijfwerk. Daarmee kan je dan vervolgens fictieve werelden ruimte geven. Hij zal balanceren tussen proza en poëzie, dus of je nou dichter, rapper, essayist of zanger bent, kom naar de poëzieworkshop!

Merlijn Huntjens schrijft poëzie en teksten voor (theater)performances. Hij probeert in zijn werk grote problemen te verzachten of behapbaar te maken door zich te concentreren op mooie, vaak onzichtbare, alledaagse en absurde situaties. Merlijn vormt samen met Nina Willems collectief PANDA en was driemaal finalist van het NK Poetry Slam. Hij publiceerde zijn werk in onder andere De Revisor, Tirade en Kluger Hans.

Workshop (realistisch) personage van Steff Geelen

In de workshop van Steff Geelen ga je aan de slag met het onderzoeken, creëren en leren kennen van een (realistisch) personage. Of je nou proza, poëzie, songteksten of scenario’s schrijft, het is belangrijk om na te denken over welke stem er spreekt. Samen met Steff duik je in de wereld van jouw personages en kijk je samen wat dat oplevert voor je teksten!

Steff Geelen is schijver en theatermaker. In diens werk onderzoekt Steff de manier waarop we kijken- en bekeken worden. Die probeert taal te vinden voor  liminale zones, ruimtes of rituelen waarin de regels en normen niet vastliggen, maar juist desoriënterend of ambigu zijn.

Workshop Spoken Word van Tomáš de Paauw

In deze workshop ga je met Tomáš de Pauw aan de slag met spoken word. Tomáš is artistiek directeur van Spraakuhloos. Na zijn topsportcarrière ben ik mijzelf gaan verdiepen in schrijven. In 2012 vertrok hij om cursussen Lyricism te volgen naar Los Angeles, waar hij spoken word ontdekte. Terug in Nederland begon hij met optreden op spoken word-podia en in 2013 won hij de Roterdamse Poetry Slam. In 2014 richtte hij samen met zijn beste vriend en collega Spraakuhloos op, waarmee zij opkomend schrijftalent voorzien van een podium. Ook organiseren zij jaarlijks het Tell ‘em-festival.

Workshop zintuigelijk schrijven van Lore Mutsaers

In de workshop van Lore Mutsaers ga je aan de slag met al je zintuigen. Veel beginnende schrijvers leggen in hun verhalen de nadruk op één zintuig: zien. Ze beschrijven wat hun personage ziet en durven weleens te vergeten dat het ook luistert, proeft, voelt, ruikt. Hoe zet je sensaties op papier? Hoe gebruik je ze om iets te vertellen over je personage? Waarop moet je zeker letten? Op die vragen geeft Lore je in deze masterclass een antwoord. Daarnaast vertelt ze over haar zoektocht en ontdekkingen in het zintuiglijk schrijven en hoe ze deze verwerkte in haar roman. Laat je door haar verhaal en een aantal schrijfoefeningen uitdagen om je eigen zintuigen te activeren.

Lore Mutsaers is auteur, schrijfdocent, sociaal ondernemer en marketing- en communicatieadviseur voor 70 basisscholen in Antwerpen. Lore schrijft voornamelijk proza. In 2019 verscheen haar roman ‘Dwaal zacht’ bij Uitgeverij Lannoo. Soms waagt ze zich aan een gedicht. Eerder werk werd gepubliceerd in het literair tijdschrift “G” en in het digitaal cultureel magazine De Optimist. Onder de naam Schrijfkuur begeleidt ze schrijvers, geeft ze les en beoordeelt ze manuscripten.

Deel deze pagina:

Nieuws