Anne Giesen wint Write Now! 2018

De winnaar van Write Now! 2018 is de 19-jarige Anne Giesen uit Limburg. Anne wint een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, een publicatie in De Morgen, deelname aan het Das Mag Zomerkamp en optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt.

De jury, bestaande uit Kyrian Esser (juryvoorzitter, winnaar Write Now! 2017), Charlotte Van den Broeck (dichter), Erik Brus (auteur en journalist), Marnix Verplancke (recensent voor o.a. De Morgen en Trouw) en Janneke Siebelink (hoofdredacteur Boeken Bol.com), prijst Annes verhaal ‘Regendagen’, waarin zij ‘een overtuigend universum [schetst] waarin de emotie nooit wordt uitgemolken, maar tussen de regels zit. Onnadrukkelijk, en tegelijk onontkoombaar.’

Het verhaal ‘Wegens omstandigheden tijdelijk gesloten’ van tweedeprijswinnaar Marie Borremans was ‘stijlvast en goed geschreven’ en getuigde volgens de jury van groot talent. Marie wint onder andere een iPad, die mede mogelijk wordt gemaakt door De Morgen. De derde prijs, een boekenpakket ter beschikking gesteld door Lees.bol.com, gaat naar Marjolijn van de Gender voor haar verhaal ‘Marmer‘. Het verhaal, dat verteld wordt vanuit het perspectief van een dementerende vrouw, maakt volgens de jury ‘de poging om nog vast te houden aan details, aan herinneringen, namen, cijfers’ de tekst ‘zo gevoelig en uiteindelijk zo schrijnend.’ De tweede en derde prijs bestaan verder uit een coachingsgesprek met redacteur Bertram Mourits en een studiedag bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven.

Lees het volledige juryrapport hier. De volgende editie van Write Now! gaat van start in januari 2019.

Deel deze pagina:

Nieuws