Finalisten Write Now! 2021 zijn bekend!

Gefeliciteerd, finalisten van Write Now! 2021: 

  • Elianne van Elderen – Zaandam, NL (eerste prijs voorronde Noord-Nederland)
  • Keet Winter – Amsterdam, NL (tweede prijs voorronde Noord-Nederland)
  • Maartje Franken – Nijmegen, NL (eerste prijs voorronde Midden-Nederland)
  • Maaike Rijntjes – Nijmegen, NL (tweede prijs voorronde Midden-Nederland)
  • Puck Füsers – Maastricht, NL (eerste prijs voorronde Zuid-Nederland)
  • Romy van Dongen – Sprang-Capelle, NL (tweede prijs voorronde Zuid-Nederland)
  • Sixtine Bérard – Gent, BE (eerste prijs, voorronde Vlaanderen)
  • René Mets – Antwerpen, BE (tweede prijs voorronde Vlaanderen)
  • Nina Wyss – Berlijn, DE (eerste prijs voorronde Wereldwijd)
  • Ika Schwander, Maastricht, NL (wildcardwinnaar)

Met de bekendmaking van de verhalen die in de voorronde in de prijzen vielen, zijn de finalisten van schrijfwedstrijd Write Now! 2021 compleet. Nu is het aan deze tien literaire helden (in de dop) om nogmaals hun pen op te pakken en een nieuwe tekst te schrijven voor de finale. Deze vindt plaats op 12 december 2021, waar bekend wordt gemaakt welk schrijftalent ervandoor gaat met de felbegeerde titel van winnaar Write Now! 2021.

De voorrondes zijn dit jaar opgedeeld in: Noord-, Midden- en Zuid-Nederland, Vlaanderen en Wereldwijd. Deze laatste categorie is in samenwerking met de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek, waar deelnemers uit de hele wereld hun Nederlandstalige teksten voor in konden sturen. De deelnemers van deze voorronde kwamen uit o.a. Rusland, Duitsland, Engeland, Suriname, Canada en Belize.

De hoofdprijs van Write Now! 2021 bestaat uit eeuwige roem, een geldprijs van € 5000,-, deelname aan het Das Mag Zomerkamp, een optreden op Frontaal, deelname aan Tilt residentie en een optreden op festival Nieuwe Types van Wintertuin. De (nummers één tot drie van de) voorrondewinnaars worden beloond met boekenbonnen.

Deel deze pagina:

Nieuws