Schrijftips van Michiel Cox

Michiel Cox is een schrijver en performer die teksten tot leven brengt op het podium. Afgelopen jaar publiceerde hij zijn debuutroman Messias van niks en schitterde hij op het podium van vele festivals in Nederland en Vlaanderen. Tijdens Write Now! 2020 is hij workshopdocent tijdens de prijsuitreiking van Write Now! Rotterdam én geeft hij drie inspirerende schrijftips.

Schrijf jij met deze schrijftips de winnende tekst van Write Now! 2020? Stuur dan vóór 1 april je tekst in en doe mee!

Tip 1

Lees. Lees alles: romans, non-fictie, kranten, tijdschriften, middelnederlandse teksten. Lees zoveel mogelijk in het Nederlands. Af en toe afwisselen met een goede vertaling is gezond, maar onthoud dat het Nederlands jouw taal is. Omhels het; het is de mooiste taal ter wereld.

Tip 2

Bouw zorgvuldig je fictieve wereld op, plaats je personages erin. Of andersom. Leer de wereld kennen, speel met je verhaal. Verplaats je personages eens. En dan nog eens. Keer het verhaal om, gebruik een ander vertelstandpunt. En doe dat nog eens.

Tip 3

De belangrijkste tip is de moeilijkste: amuseer je. Dan amuseert de lezer zich ook.

Over Michiel Cox

Michiel Cox (1989) is schrijver en performer. Hij studeerde aan de Universiteit Antwerpen en de Toneelacademie Maastricht. Hij schrijft toneelstukken en korte verhalen die onder meer werden gepubliceerd in Deus Ex MachinaKluger Hans en Streven. Verder maakte hij audiowerk voor Festival De Keuze, Showroom MAMA en Het Tussenuur, en zijn literaire installatie Laat hier je portret schrijven stond op verschillende festivals in Nederland en Vlaanderen. In augustus verscheen zijn debuutroman Messias van niks bij Atlas Contact.

Deel deze pagina:

Nieuws